به گزارش خبرگزاری رویترز از بیت المقدس، مقامات رژیم صهیونیستی می گویند موفاز توانست با كسب 61 و 71 درصد آرا روز سه شنبه 'تسیپی لیونی'، رقیب خود را شكست دهد. لیونی 37 و 23 درصد آرا را كسب كرد.
رقابت برای كسب رهبری حزب كادیما به سه سال و نیم ریاست لیونی پایان و فرصتی به موفاز داد تا نتایج آخرین رای گیری را جبران كند كه تنها با اختلاف چند صد رای به رقیب خود باخته بود. اما مشاركت در انتخابات روز سه شنبه پایین بود و تنها 41 درصد از 95 هزار عضو ثبت نام كرده حزب در آن شركت كردند؛ در حالیكه نظرسنجی های فراوانی نشان می داد كه حزب كادیما احتمالا در انتخابات آتی نیمی از كرسی های خود را در كنست (پارلمان رژیم صهیونیستی ) از دست خواهد داد. این انتخابات تا 18 ماه آینده برگزار خواهد شد.
انتخابات به طور رسمی برای ماه اكتبر سال 2013 (مهر/1392) برنامه ریزی شده است، اما ناظران معتقدند ممكن است كه پیش از پایان سال جاری برگزار شود.
موفاز روز سه شنبه همزمان با انداختن رای خود در صندوق به خبرنگاران گفت: حزب كادیما امروز (چهارشنبه ) مسیر جدیدی را به عنوان جایگزین به دولت ضعیف نتانیاهو نشان خواهد داد. با پیروزی در انتخابات سراسری جایگزین نتانیاهو خواهم شد. اما تحلیلگران می گویند هنوز معلوم نیست كه وی می تواند موفق باشد یا خیر؟
موفاز باید رای دهندگان را از این بابت مطمئن كند كه كادیما جایگزین واقعی لیكود است كه لیونی در این اقدام شكست خورد.
'سیما كادمون'، خبرنگار روزنامه صهیونیستی 'یدیعوت آحارانوت'، می گوید: سخنان صریح و تند وی علیه نخست وزیر با هدف متمایز نشان دادن خود با نخست وزیر ایراد شد. موفاز باید برای اثبات توانایی خود در این زمینه به شدت تلاش كند.
علاوه بر این، گفته می شود كه لیونی بعد از شكست در كسب رهبری حزب كادیما این حزب را ترك كرده و حتی ممكن است به طور كلی از فعالیت سیاست كناره گیری كند.
وی یكی از اولین وزرایی بود كه همزمان با تصمیم 'آریل شارون'، نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی، برای تخلیه همه ساكنان یهودی و سربازان تل آویو از نوار غزه، در سال 2005 حزب لیكود را ترك و به حزب كادیما كه آریل شارون آن را تشكیل داده بود ، پیوست.
وی توانست در انتخابات سال 2009 پیروزی چشمگیری برای حزب به دست آورد؛ اما نتوانست برای پیوستن به دولت نتانیاهو ائتلافی تشكیل دهد و ترجیح داد كه موقعیت خود را به عنوان مخالف حفظ كند.
موفاز، متولد ایران و سیاستمدار تقریبا تازه كاری است كه بیشتر صبغه نظامی دارد؛ هرچند اكنون رهبری كمیسیون قدرتمند امور خارجی و دفاعی را در كنست برعهده دارد. وی تندرو تلقی می شود و تهاجم گسترده در سال 2002 به كرانه باختری نیز زیر نظر وی صورت گرفت. وی همچنین داری موضع شدید ضد ایرانی است.
مترجمام**9157** 1506